Grafik


HYACINTS
Hydrological Modelling for Assessing Climate Change Impacts at different Scales
Til forsiden
Deltagere
Nyhedsbreve
PhD projekter
Relaterede akitiviteter
Danske publikationer
 Til forsiden > PhD projekter > Søren Højmark Rasmussen
SitemapUdskriftsvenlig

Søren Højmark Rasmussen

Jeg er uddannet naturgeograf fra Aalborg Universitet i 2007. Efter min uddannelse har jeg været ansat et år ved ASIAQ, Grønlands Forundersøgelser i afdelingen for Klima og Hydrologi. Her arbejdede jeg bl.a. med kvalitetssikring af data og udførelse af vandføringsmålinger.

Jeg startede min PhD under HYACINTS i sommeren 2008. Jeg arbejder stort set fuldtid på projektet og har ca. halvandet år tilbage, før jeg skal afslutte min PhD.Mit arbejde er relateret til koblingen af den meteorologiske model HIRHAM og den hydrologiske model MIKE SHE. Min hovedopgave er at teste modelsystemet før hele Danmark skal modelleres. Indtil videre arbejder jeg på en case i USA i Kansas (FIFE). I dette område findes der masser af data til at sætte en detaljeret distribueret model op og til at validere modellen med. For tiden arbejder jeg på at kører modellerne ukoblede med forskellige opløsninger. Så snart vi er klar med det koblede system, vil jeg kører test casen med de koblede modeller. Når det koblede modelsystem giver valide data for denne case, vil jeg teste det for Sjælland.

HIRHAM og MIKE SHE kører ikke med samme opløsning og en del af mit arbejde er derfor at se nærmere på hvordan variable kan skaleres mellem de forskellige grid, når de udveksles mellem modellerne.Mit bidrag til HYACINTS projektet er at teste det koblede modelsystem, så vi kan sikre at modellen regner rigtig. Jeg tester primært energitransporten mellem de to modeller, herunder bl.a. fordampning, for at se om den bliver beregnet realistisk i det koblede system.


Grafik
© GEUS Øster Voldgade 10, 1350 København K Tlf.: 38142000 E-mail:
Sidst ændret : Onsdag 13. Okt., 2010
*
Valid HTML 4.01!Valid CSS!